vineri, 22 august 2014

Mighty Boogie - Mighty

Haidu Bogdan aka Mighty Boogie, vine din Timişoara şi este unul dintre artiştii cu vechime din zona muzicală autohtonă. Influenţat de evenimentele muzicale locale de la începutul anilor 2000 organizate de pionieri ai genului precum AnonimTM şi TMBase, îşi manifesta dragostea şi curiozitatea pentru muzică prin achiziţionarea unui set de pick-up-uri şi colecţionarea de vinyluri cu reggae, hip hop şi drum and bass. Cariera sa ca DJ o începe în 2003 alături de primul soundsystem de reggae din România: Fiyah Burn Sound avându-i ca şi colegi pe Injectah şi General Trix. Stilul unic de a combina reggae, jungle şi dubstep le aduce colaborări şi participări atât pe plan local cât şi internaţional. Remarcat şi promovat de Arena DnB din Bucureşti, bănăţeanul ajunge să participe la unele dintre cele mai importante evenimente de muzică electronică din ţară şi mai târziu împarte scena cu nume precum Friction, David Rodigan, Dub Fx, Alborosie, Benny Page, Danny Byrd, Black Sun Empire, Sukh Knight, Subscape, Emalkay, Mungos HiFi, Vibronics, Radikal Guru, lista continuând cu multe alte nume mari din industrie.
2012 este însă anul de debut ca producător, lansând Ep-ul "Dance get serious" la VIM Records urmat apoi în 2013 de un nou EP "Riding the Champion Sound". În 2014, Mighty Boogie reprezintă România pentru a 4-a oară la prestigiosul festival Outlook din Croaţia şi pregăteşte un nou EP pentru acest sfârşit de an.
Un vast "portofoliu" cu producţiile şi mixurile acestuia se pot găsi pe pagina de Soundcloud, iar mai jos putem asculta o piesă ce-i poartă numele şi care pare a fi propria audio-biografie.

Sit back, relax and enjoy the vibe :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Îţi mulţumim pentru susţinerea comunităţii
×
blogger tipsblogger templatesWidget